Tráviace enzýmy - 360 mg - 60 kapsúl

Digestive enzyme complex - 360 mg - 60 capsules

Výrobca: Natural s.r.o.
Kód produktu: 10392
Dostupnosť: Na sklade
Bez DPH: 8,83€
s DPH: 10,60€

ks
Výživové hodnoty: v 1  kapsule:
360 mg
%RVH*
Enzým - patentovaná prášková zmes:    **
Amyláza, Proteáza, Lipáza, Celuláza, Laktáza, Maltáza, Sacharáza    **

*RVH = Referenčná výživová hodnota
**RVH nie je stanovená

Zloženie: Horeuvedené enzýmy v patentovanej zmesi, objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, kapsula vyrobená zo želatíny a vody.

Dávkovanie: užívajte jednu kapsulu denne spolu s jedlom.

Skladovanie: Uschovávajte na suchom a tmavom mieste!

Upozornenie: Uschovávajte mimo dosahu malých detí! Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť.
Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie užívať ako náhrada pestrej a rozmanitej stravy.

Minimálna trvanlivosť do: Uvedená na etikete.

Hmotnosť: 29 g.

Upozornenie: Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nie je určené ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Výživové tvrdenia zodpovedajú platnej legislatíve v zmysle nariadení Európskeho parlamentu a Rady ES č. 1924/2006 a nariadení Komisie č.432/2012 o výživových a zdravotných tvrdeniach na potravinách – vrátane výživových doplnkov.


Úlohou tráviacich enzýmov je pôsobiť ako katalyzátor pri urýchľovaní špecifických, život zachraňujúcich chemických reakcií v tele. Tráviace enzýmy v zásade pomáhajú pri štiepení väčších molekúl na ľahšie absorbovateľné častice, vďaka ktorým telo môže prežiť a prosperovať. Bez správnej hladiny amylázy a ďalších tráviacich enzýmov je skutočne nemožné dosiahnuť, aby vaše zdravie bolo čo najlepšie.

Ľudské telo potrebuje enzýmy na dokončenie trávenia potravy a rozloženie živín do formy, ktoré môžu byť absorbované v tele. Tráviace enzýmy získané z prírodných zdrojov sú určené najmä pre ľudí, ktorých telo si nevytvára dostatok týchto enzýmov a z toho dôvodu trpia rozličnými tráviacimi ťažkosťami.

Pri nedostatku enzýmov prechádzajú nerozložené bielkoviny do hrubého čreva, kde podliehajú procesom hnitia a spôsobujú tráviace problémy ako sú nadúvanie a hnačky.

Tento produkt Vám pri jeho užívaní prinesie aj mnoho ďalších pozitív:

- Prispieva k znižovaniu hmotnosti a zrýchleniu metabolizmu.

- Napomáha naštartovať trávenie a odstrániť problémy spojené so zápchou.

- Napomáha zmierniť únavu a dodať telu energiu.

- Prispieva k detoxikácii tela od parazitov.

- Napomáha redukovať pocit plynatosti a nadúvania.

- Prispieva k udržaniu krásnej pokožku a zbaví vás akné.



Aké enzýmy nájdete v našom produkte a na čo slúžia?


Amyláza: Podľa definície je to primárny enzým tráviaci škrob, ktorý sa vylučuje v tele. Presnejšie povedané, štiepi sacharidy (polysacharidy) na menšie disacharidové jednotky a nakoniec ich premieňa na monosacharidy, ako je glukóza. Enzýmy zohrávajú kľúčovú úlohu pri každej funkcii v ľudskom tele. Tieto látky založené na bielkovinách sa podieľajú na dýchaní, jedení, trávení, funkcii obličiek a pečene, reprodukcii a ďalších.

Proteáza: Proteázy, tiež známe ako proteináza alebo peptidáza, sú enzýmy, ktoré majú katalytickú funkciu štiepiť peptidové väzby z polypeptidového reťazca v konkrétnom proteíne. Proteázy sú pre ľudské telo nesmierne dôležité. Sú nevyhnutné pre trávenie, pretože premieňajú bielkoviny nachádzajúce sa v potravinách na aminokyseliny. Okrem toho tento enzým môže štiepiť nestrávené proteíny, bunkové zvyšky a toxíny. Zabraňuje tak preťaženiu toxínmi.

Lipáza: Lipáza je veľmi dôležitý enzým v procese trávenia tukových látok (lipidov), ktoré sa nachádzajú v ľudskom metabolizme alebo ako súčasť stravy. Hydrolyzuje tuky na menšie časti, takže ich môžu črevá absorbovať. Lipáza sa normálne produkuje v pankrease, napriek tomu sa môžu vyskytnúť nedostatky v prípade ochorenia pankreasu alebo zažívacej nerovnováhy. Aj keď sú tuky považované za hlavný dôvod zdravotných problémov, ako je cukrovka, rakovina a srdcové choroby, pre najlepšiu funkciu každého orgánu a bunky je dôležitých niekoľko dobrých foriem tukov.

Celuláza: Celulázy štiepia molekulu celulózy na monosacharidy („jednoduché cukry“), ako je beta-glukóza, alebo kratšie polysacharidy a oligosacharidy. Ľudia a iné zvieratá, okrem prežúvavcov, nemôžu vytvárať celulázu. Môžu ho teda pomocou fermentácie rozložiť iba čiastočne a nie sú schopní využiť energiu z vláknitých rastlín. Takže kedykoľvek ľudia jedia rastliny, skutočne prijímajú rastlinné bunky, vláknité bunkové steny a celulózu z nich. Pretože nie sú schopné produkovať enzým nazývaný celuláza, vlákna sú trávením strávené flórou z hrubého čreva fermentáciou. Tento konkrétny mechanizmus však rozkladá iba niektoré rastlinné vlákna. Ostatné sú vylúčené z tela. Na rozdiel od ľudí majú kravy veľké množstvo mikróbov, ktoré trávia celulózu a rozkladajú seno a trávu. Celkovú energiu teda berú iba požitím trávy.

Laktáza: Laktáza je enzým nachádzajúci sa v ľudskom tele, ktorý funguje ako látka rozkladajúca disacharid laktózu a mliečne cukry. Tento enzým je mimoriadne dôležitý, pretože asimiluje mliečne cukry a bez neho by telo nemohlo mať žiadne výhody mliečnych výrobkov. Laktázu produkuje sliznica, ktorá pokrýva tenké črevo, a dosahuje najvyššiu úroveň v dojčenskom veku, pretože jediný najväčší zdroj kalórií (40%) pochádza z materského mlieka. Normálne by sa produkcia laktázy mala po tomto období zastaviť, ale vzhľadom na to, že žijeme v modernej spoločnosti s rozvinutým poľnohospodárstvom, mlieko nájdete v každom obchode v mnohých formách a telo sa mu dokázalo prispôsobiť. Hlavnou výhodou laktázy je jej schopnosť štiepiť molekuly laktózy a mliečne výrobky. To podporuje vstrebávanie vitamínov a živín obsiahnutých v mlieku, ktoré zlepšujú imunitu a zvyšujú pevnosť tela. Keď organizmus prestane produkovať laktázu, mliečne výrobky stratia nielen svoju výživnú silu, ale dokonca sa stanú škodlivými.

Maltáza: Maltáza je enzým, ktorý štiepi disacharid maltózu a nachádza sa v ľuďoch, kvasinkách, baktériách a rastlinách. Môže stráviť disacharidy na sladové cukry známe tiež ako monosacharidy. Počas celého trávenia sa škrob premieňa na maltózu slinnými alebo pankreatickými enzýmami známymi tiež ako amylázy. Potom sa vylučovaná maltáza transformuje na glukózu. Po výrobe môže byť glukóza použitá v ľudskom tele alebo uložená v pečeni ako živočíšny škrob alebo glykogén. Jednoducho povedané, maltáza je skutočne dôležitá, pokiaľ ide o celkový enzymatický proces, pretože ju telo efektívne využíva na trávenie cukrov a škrobu nachádzajúcich sa v tvare zŕn a ďalších potravín na základe zŕn, ktoré konzumujeme každý deň.

Sacharáza:
Sacharáza, tiež známa ako invertáza, je osobitná skupina enzýmov, ktoré premieňajú hydrolýzu sacharózy na jednoduché cukry, ako je glukóza a fruktóza. Ak telo neprodukuje dostatok sacharázy, môže to spôsobiť určitú neznášanlivosť sacharózy. V takom prípade sa musí pre správnu výživu používať laktóza a maltóza. Preto môžeme povedať, že sacharáza je užitočná pri trávení potravy. Rozkladá potraviny a umožňuje vstrebávanie zdravých živín. Okrem toho tento enzým môže tiež eliminovať vírusy, ako sú vírusy gastrointestinálnej chrípky, a môže tiež rozkladať jednotlivé poškodené tkanivá. Tieto procesy zvyšujú rast tkanív a zmierňujú zápal. Ak tenké črevo neprodukuje sacharázu, objaví sa nedostatok sacharázy-izomaltázy, vrodený nedostatok sacharázy-izomaltázy alebo jednoducho intolerancia sacharázy. V takom prípade sa môže vyskytnúť malabsorpcia, hnačka a plynatosť.




Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky podľa §13 ods. 4 písm. g) zákona č. 355/2007 Z.z. súhlasí s umiestnením tohto výživového doplnku na trh v Slovenskej republike. Číslo rozhodnutia: OHVBPKV/1400/2015/Ht.

Forma výživového doplnku kapsuly

Napísať recenziu

Vaše meno:


Vaša recenzia: Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: -           +

Opište kód z obrázku: